Wie of wat is Payday?

In het kort: Payday is een app waarmee je heel snel je geld kan ontvangen.

Klinkt goed, toch? Nu de langere uitleg:

Wij zijn een samenwerking aangegaan met Payday om ervoor te zorgen dat jij je geld eerder kunt ontvangen. Sterker nog: zodra je uren zijn geaccordeerd door de opdrachtgever, kun jij met 1 druk op de knop binnen enkele seconden jouw hard verdiende geld op je rekening verwachten. Je betaalt hier wel een kleine vergoeding voor. Die bedraagt 3% van het totale bedrag dat je over laat maken.

Waarom betaal ik 3% om mijn geld eerder uit te laten betalen?

Dat is een goede en terechte vraag! Eigenlijk betaal je hiermee voor het risico. Het is namelijk zo dat op het moment dat jij geld eerder dan 30 dagen laat uitbetalen, wij het geld nog niet hebben ontvangen vanuit de opdrachtgever.

Moet ik hier gebruik van maken?

Ja en nee. Het is noodzakelijk om een account aan te maken (hoe je dat doet, vind je hier), maar je hoeft je geld niet direct te laten storten. 30 dagen nadat je uren zijn geaccordeerd, wordt het bedrag automatisch overgemaakt. Hier betaal je op dat moment geen vergoeding over.

Kan ik er ook voor kiezen om een gedeelte over te laten maken?

Dat kan! Je kunt ervoor kiezen om de ene shift uit te laten betalen en de andere niet. Zo kun je het als een spaarpotje gebruiken. Het is niet mogelijk om een gedeelte van 1 shift uit te laten betalen.